Thursday, January 22, 2009

Tak ada rotan, akar pun berguna weh...

Rumah mak aku bersepah-sepah. Rumah lama mahu dirobohkan. Segala barang aku sumbat dalam karung sampah yang besar-besar. Pakaian, CD, buku-buku, album kenangan, medal-medal sukan sekolah rumah merah dan lain-lain. Senang. Tak la kotor nanti.

Tapi aku terlupa pula nak label setiap karung. Cilakak sungguh. Akibatnya talipinggang RM13 aku entah dalam karung mana. Tak ingat langsung. Ada memang ada. Nak selongkar memang bukan kerja la. Untuk talipinggang semata-mata.

Tak bertalipinggang nanti apa cerita? Tak ada pasal la nak jalan-jalan sambil menjinjing pinggang seluar. Macam orang kejang ketiak pulak nanti. Aku dah la kurus sekarang. Nak jalan-jalan ke tempat kerja sambil mengembongkan perut tak daya tahan nafas. Nak letak bantal dalam seluar? Kodi gila akal macam tu.

Pikir punya pikir, aku rembat saja tali kasut. Sambung dua. Jerut buat talipinggang. Rasa smart jugak (perasan!).

Amacam, boleh jadi trendsetter tak? (hik!3x )…

Ini kalau Amy Search tengok entah-entah dia tiru..!!!

35 comments:

mrblind said...

macam gampang idea lu..hahaha..

rahimin idris said...

mrblind,
hahaha ni kira indie la ni apa..??!!

Kikuri said...

Terrer aaa... Tapi kalu pakai tali rafia baru trendsetter!

alif-mikail said...

tahap kodi dah bro ni.. hhaha

ierma said...

perghhh..
kompem pasni trend ni melonjak2 kt antarabangsa...wahahahahaha

sultan said...

kalo pas ni aku tgk ramai muda mudi pkai cam ni aku cari ko dulu. hihi...

Fadh said...

apasal tak guna tali kasut yang warna-warni tue?

rahimin idris said...

kikure,
tali kelambu pun aku pakai kabel USB. lagikan seluar. tak tali rafia. hihihi

aliff,
haha tak dan nak menyoping weh!

irma,
hah, ni kalau brad pig yg pakai mesti ramai follow!

sultan,
hahaha ni gejala yg sihat weh!

fadh,
nampak macam aiskrim padle pop plak nanti!

valsa nine said...

whahaha.. kat skola dulu ade gak budak wat gtu, tpi guna tali rafia ar. kaler2 baru trendsetter whahaha..

kalo budak kurus blh la tali kasut, tpi kalo org gemuk yang baru kurus, alamak, tali rafia la ..

p/s: aku pun umah merah weii.. whahaha

zairi said...

lu kira moden gak ni.dulu2 zaman yamaha CDI,gua pakai cable thight je.

rose emely said...

hehehe...
masih ader org cam lu bro ek zaman skang nih...

Fiziy said...

haha kalau aku mmg tanak ar jalan sebelah lu beb! hehe

kuIna Jentayutiara said...

klu seluar tu pars lutut, ko pkai baju pagoda... topi mengkuang sah mcm apek sayur...

tp ko memang bijak...

tasikmerah said...

jangan sampai silap ikat. kalau terikat mati, berak dalam seluar lah lu... hahaha..


.

denanz said...

fuh min, ... idea memang la ... haha.

apa jadi tali pinggang dalam karung tu ...

farah said...

haha..kelaka siot.
nati bile aku hilang tali pinggang aku tiru ko la..hahaha

stu_comot said...

tuh kire dh taraf abes kreatif la tuh kott..xpun jiwa seni..koh3..

Che Sue said...

sib baik aa guna tali kasut..kalo ko guna reben kaler pink sapo nk jawab?

Facet said...

Biarlah org ckp trendy min, yg penting indie tu kan tgh melatop!! jgn lupa bagi nampak londeh sikittt miahahah

FarhanaLicious said...

wah. dasat lah ko nye idea. brilliant gitu~ hahaha!
aku nak try pakai lak, tengok roomate aku nak tiru ke tak.

o-y-e-t-t said...

adik wa pun mcm nih gak pesen dier...malaun mane ntah yg ajar dier..wa panggil dier pengemis

Encik Bibir said...

meet uncle hussein tak pkai skinny dh lpas nih .hahha lg indie

Cikli said...

salam brader rahimin,
minta tips untuk mudah kira kuantiti besi tetulang sikit. kalau ada gambar2 lagi ok.

terima kasih.

apek terror said...

bijak kepala aok nie.... A+++

bayan said...

Guna apa yang ada. Hmmm bagus, boleh buat suami. Pandai berjimat cermat. Pemimpin keluarga harus begitu.

Tapi merana la isteri. Tak pepasal mintak duit nak beli bra, disuruhnya pakai tempurung kelapa. Nahas je .

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kalo ko guna tali rafia warna ijau lg nanpak indie..

KARKADEWA said...

gaye ikatan ape yg sesuai ni...??

man_helang said...

eleh...ide lapuk tu bro...akunya track suit dianya tali lebih kurang tu la...pe kata ko pakai tali kulit pisang...ha baru underground...

Emblem of Purity said...

hahahaha!!! gelak golek-golek baca perenggan ke-3.

Umie said...

Bunyi nya mcm projek susun batu blok tu dah berjaya kan!!!

Jgn lupe jemput aku rasmikan majlis house warming tu nnt...wakakaka

rantong said...

Sekadar ingat-mengingati.

"Wahai Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat, dan peliharalah kami dari azab neraka."
(Surah Al-Baqarah, ayat 201)
View Profile: Rantong

Muhammad Azli Shukri said...

yang pelik bukan tali aje..tapi cara ikat tu pun ada stail..

rahimin idris said...

Valsa nine,
Kalau takde tali kasut. Ikat je dengan langsir. Haha

Zairi,
Woi, itu kalau ada, boleh guna seumur hidup tu.

Rose,
Ah, ni Versace tak tau je ni dulu2.

Fiziy,
Hahaha cilakak ko!

Kuina,
Haha woi, ni kira stylo gak apa.

Tasik,
Hahaha aku dah stanbay weh. Ada pampers dalam. Ha ha

Bro denanz,
Haha gua dah jumpa!

Farah,
Ko ikat elok2. terbarai kang ha…

Stu comot,
Ni terdesak la! Haha

Che sue,
Ah, lu ingat gua ni puteri umno ke?

Facet,
Haha bab londeh2 ni aku ngeri gak la. Haha

Farhana,
Ko ada stetoskop. Pakai stetoskop je.

Oyett,
Woi, gua kaya apa! Haha

Encik bibir,
MUH tu tak trendy. Skinny zaman arwah ayah gua dah ada apa.

Cikli,
Cuba cari buku taksiran apa tah. Dalam tu ada cara-cara nak take off besi. Tak susah sangat. Kalau tanya tukang besi lagi senang cara diorang take off.

Apek,
Ah, aku kan hensem macam ko jugak! Kahkahkah

Bayan,
Woi, woi! Hahaha

Akupentoi,
Ah, mudah putus. Guna talipinggang keledar belakang lagi selamat.

Man,
Eleh, ko dengki! Hahahaha

EOP,
Hehehe

Umie,
Tak siap lagi la. Hik3x

Rantong,
Ok.

Azli,
Haha stylo tu.

Suka Bebel said...

gila ah ding dong.ko tau tak, kat tempat aku dayak je pakai tali kasut atau tali rafia buat tali pinggang nak pegi kebun.haha

jacker said...

bilishi
aodili
lundun1001
liwupu
manchesite