Tuesday, November 10, 2009

Lagu Tema 1Malaysiawood

Dengar cerita inilah lagu tema 1Malaysiawood. Lagu ini bakal dinyanyikan setiap pagi sebelum masuk kelas dari sekolah tadika hinggalah Universiti atau di perkampungan penulis. Kakitangan kerajaan memang wajib nyanyi lepas 'punch card'. Syarikat swasta di galakkan. Walaupun kuat buang pekerja, tak bagi pampasan atau tak ada bonus. Yang kerja sendiri mampuslah. Masa mengundi nanti ambik mineral water cukuplah sebagai rasuah.

Oh, ya. Mat tu nama menteri radio TV negara Bolehtapibodo yang dulu-dulu tak suka rambut panjang. Sekarang kerja tukang cukur bulu biri-biri.

Mari kita nyanyi sama-sama. Jangan lupa lirik tau!



Ada beberapa versi lagi. Cari la sendiri!

11 comments:

jo said...

keh..keh..keh...
sikap rebel yang beginilah yang aku suka...

Fadh said...

min, koi wakil ke aok laa bab2 rebellion nie...

rahimin idris said...

jo,
i tak rebel. i romantis. tak taulah siap curi username and password i, lepas tu tulis and pos ni. kalau i dapt i sue dia dekat court. ni bukan i tulis. bukan!

fadh,
kehkehkeh kuli batak dan buruh macam aku mana reti rebel. mencarut tak semestinya rebel. maki hamun pun bukan rebel. ko je la rebel secara inteletual. kuikuikui

relevan said...

tu dia..

Webmaster@Echam said...

keh..keh..keh.. koi tumpang gelak jelah. Esok koi start nak hafal lagu 1 Malaysialah... hahahhaha

rahimin idris said...

relevan
dia dok mai da...

echam,
kuikuikui

Water Lily said...

Ai pun tak tulis entri terbaru ai tu tau. ai kan kak mary..yang tulis tu kak lily.

Jahat kak lily ni, asyik rebel ja kerja dia haha!

Min, cuba yu baca blog anak pak aziz pulak..orang Pahang memang kuat rebel ka?

http://antidicriminations.blogspot.com/

A.C POpCorn PIMP said...

reebel romantis pown ape salahnyee hahaha

http://herowayanggelap.blogspot.com/

mazru said...

geli mat,mat,mat,mat...geli mat,mat,mat,mat...gila,gila,gila,gila...

koi dah mule syok kat lagu ni weh..

geli mat,mat,mat,mat....

rahimin idris said...

kak WL,
tak semua orang pahang rebel. sorang ke yang rebel. NAJIB. Ha Ha.

ACpop,
ye. 1romantis. haha

mazru,
kau jangan sampai dalam semayang pun teringat-ingat lagi. ni lagu memuja ni sebenarnya. hik3

alinaabdullah said...

wow.