Monday, June 15, 2009

Sajak Aku Dalam Mingguan Semalam


Pagi semalam ketika memandu.

Pin! Pin! (bunyi nada dering)

SMS dari Don Balon masuk.

“Koi tengoh baca ni… Enggang ni aok maksud ke sape ni weh? Orang **** (nama parti politik) janji itu ini ke? Kuikui…”

Aku pun balas.

“Tak adalah. Tafsiran boleh di buat dari pelbagai sisi. *** (nama parti politik) pun bukan boleh percaya juga. Tapi asalnya aku tuju untuk Darwin dan Marx.”

Dan semua Iblis yang bertopengkan manusia, kata aku dalam hati.




18 comments:

yoshz said...

kau taknak buat pantun untuk orang mcm aku ker? yakni manusia yg bertopengkan iblis.

rahimin idris said...

yosz,
kehkehkeh, aku ingat ko kambing bertopengkan mr.miyagi!

mrblind said...

bersajak saja..memang brader surat khabar la lu ni..

kuIna LadyInRed said...

amboi amboi bulan nie sendat/padat la poket ko ya...

jo said...

rahimin taknak belanje i mekdi ke...?

tasikmerah said...

aku la ni asal baca mingguan mesti tercari2 sajak kamu... hihi.



.

Rajuna said...

min
aku baca puisi ko kat minggu tu ari macam nak call ko je tapi tekan2 tak dapat ha ha ha ha

dah macam ahmad boestamam lu sekarang ha? ha ha

terrarosa said...

minat benar deme orang Mingguan dgn sajak aok yer...
hah kalu keh simpan sajak2 aok, dapat hadiah pembaca bertuah tak?

kuikuikui...

abuyusof said...

..dah lama tak baca mingguan.. boikot sebab mahal.. baca nst 1.20 paling murah & the sun free kat 7E..

Shaira Amira said...

Tahniah, impian saya tu.

stu_comot said...

mantap!!

hai said...

Best la sajak tu!

Qaseh.Darwisy said...

Aaaaaa...da lama x jenguk cni...waaa..best la sajak...mmg bleh bt mcm2 tafsiran...

Don Balon said...

Koi baru start keje smalanc..
bapork sebuk tok danjenguk blog rodonc2..
hehe dalanc maksud enggang aok tu..
bukan sahaja org politik, pegawai kerajaan yanc menjual maruah negara juga boleh jadi enggang..

Fadh said...

kalau dah enggang mana mungkin bersahabat dengan pipit...

FastRi said...

aok memang penulis berbakat.
ni 1st time koi masuk sini. seronok dengar org pahang tgh bersembang. dah lama rasa mcm nak duduk dalam kolompok tu

k.e.r.i. said...

orang seni memang pelik bebenor.
konpem bahasa melayu dapat a ni.

rahimin idris said...

Edi,
Gua nak jadi penulis lirik.
Tapi tak dapat. Cam ni pun ok lah!

Kuina,
Kihkihkih kerja kat site lagi kaya weh. Berapa bonus projek ko nanti? Hahahaha

Jo,
Boleh. Bila?

Kakak tasik,
Kikikikiki

Juna,
Add aku kat facebook. Nanti aku bagi no hp. Ko fb x? tak ada? cubit kang!

Ida,
Kekekekeh

Abuyusof,
La, time ada karya saya jangan la boikot bang. Kihkihkih

Shaira,
Tq. Impian aku juga tu dulu.

Comot,
Tipu! Hahaha

Hai,
Tq

Qaseh,
Eh, lama kita x bertegur sapa. Semenjak ko dapat abang sayang. Hahaha

Don,
Itu pantun orang dulu2. keh rembat je hahaha

Fadh,
Boleh. Bila enggang jadi belalang!

Fazri,
Aok pun apa kurangnya!

Keri,
Tak A la. hahaha