Friday, January 15, 2010

Takut Mampus Rupanya

“Semua mahal. Roti mahal, gula mahal, air api mahal, minyak mahal. Mampus la macam ni. Bodoh punya kerajaan. Shit shit shit!” marah seorang pak cik dengan marahnya di sebuah kedai runcit sewaktu aku membeli 100 plus petang tadi. Orang kata air seratus.

“Jangan la marah pak cik, nanti cepat tua,” kata anak tokey kedai itu sambil membersihkan kulit-kulit bawang.

“Lah, aku ni doh 70 tau dok? Memang doh tua pun,” katanya dengan suara agak eksen senior.

“Marah lagi? Jangan la marah, nanti cepat mampus!” kata tokey kedai itu pulak disusuli gelak tawa orang yang ada di sekitar.

Pak cik itu serta merta berhenti marah. Takut mampus agaknya.
*Shit shit shit tu aku tambah je tu.

15 comments:

Ojou / 王女 said...

kehkeh

deusXmachina® said...

haih aok....
lama tak update nye
erk888

jo said...

bab tokok tambah cerita memang handal.

Rajuna said...

aku pelik jugak bila orang tua tu berlagak macam shahnon ahmad.

haha

Redz da Tsar said...

Ini propoganda namanya... haha

Redz da Tsar said...

Ini propoganda namanya... haha

k.e.r.i. said...

nampak sangat umur dah 70 tahun tapi amalam kurang.

pakcik kordi said...

tau takut ..haa...

marini rafar said...

ah. sempoi entri ni.. like.

marini rafar said...

ah. sempoi entri ni.. like.

alif-mikail said...

ceh takut mampus rupanya..


hahhaa

hafiz abdul said...

salah satu penyakit di akhir zaman ialah takut mati

Lelaki Autumn said...

heheheh..sebab belum bertaubat. tuh yg takut tuh. :)

FarhanaLicious said...

ko ni, bab menambah memang power.

Hashim Zabidi said...

Kasilah sikit can sama itu orang tua untuk berleter. sikit hari lagi dia mesti mampus punya. Kasian dia...