Friday, January 1, 2010

SMS terakhir dari tahun 2009

Malam tadi aku menerima SMS. Dari sahabat terkutuk aku yang paling antarabangsa. Orang oversea. Ajiz si budak Lombok, Indonesia Darul Surya.

Ajiz: Bos, malam ni jom Jerantut Hill Resort. Gua belanja. Tauke ada kasi bonus.

Aku pun balas. Sebenarnya aku dah nak tidor. Laptop pun dah off. Saja nak tidor. Untuk tidak menghampakan sahabat terkutuk, aku balaslah juga.

Aku: Nak tidor la. lagi pun cuaca tak mengizinkan.

Aku penat. Esok nak sambung kerja lagi. apa ke jadah nak ke bergumbira lagi? tapi Ajiz balas juga lagi.

Ajiz: Aik macamana cuaca Jengka, bos? Sini OK je...

Aku dah mengantuk gila. Tapi aku tetap membalas.

Aku: Cuaca Jengka gelap la. Siang tadi bukan main cerah. Aku ingat pukul 7 esok terang benderang la balik langit ni.

Sampai petang ni Ajiz tak SMS dah. Ada juga aku tunggu kot-kot dia ajak layan Tom Yam ke, sate ke atau paling kodi minum café latte dekat Inderapura Kopitiam, Jerantut. Tak kan sampai petang tidor lagi?

Kecil hati ke? Ah, datang Malaysia pun gadai tanah, ada hati nak ajak aku karaoke sampai cerah!


9 comments:

pakcik kordi said...

aok karoke mana beb?

H.A.N.I.E said...

peh..layan karok jgk ke? lagu ahmad jais??

:P

Mimie.Candy Cane said...

jefrydin pun layan jugak hanie..yg penting kepala kena geleng2 sikit,

rahimin idris said...

Pakcik,
koi tak reti. pergi meneman je. Jerantut Hill boleh le. kalau Rasa Sayang koi segan sikit. Kalau kenduri kawin lagi koi tak lalu hahaha

hanie,
lagu mat sentul la wei...

mimie,
ah. nak mengata je.

Redz da Tsar said...

Hehe... Baneinye die bae blog aok nie tak ke terasa hati... Hehe...

gone musuh ketat buleh ajak karoke pulak nie?

Mazru Majid said...

hahaha..ngalir air mate ajiz

Fadh said...

nasib baik sms terakhir...klau nafas terakhir...sunyi sepi laa blog nie hehehe

JMR said...

kesian si ajiz tu..hhaha

Webmaster@Echam said...

hahahha.. ajiz.. ajiz... kempunan ngan ngetea ngan aok...