Tuesday, November 24, 2009

Kenangan yang Terciplak

Aku kalau boring saja, makan megi. Kalau boring makan megi. Kadang-kadang tak larat juga nak membeli megi. Jadi aku tulis la sajak. Nak tulis novel panjang sangat. Jemu nok mampeh.

Aku menulis bukan la serius mana pun. Hanya bila aku menulis sajak baru aku rasa serius. Kalau setakat entri dekat sini, aku rasa banyak yang merepek saja lebihnya.

Jadi aku nak upload sajak-sajak aku yang aku tulis masa aku boring-boring dekat blog satu lagi. Mulanya aku nak upload dekat sini. Tapi sebab ada entri aku yang pernah kena ciplak (tu pun disedari oleh Cik Biskutrajin ), aku nak upload sajak-sajak di cantuman kata tu la. Dah lama aku buat blog tu. Cuma dibiarkan kosong saja selama ini. Sekarang aku dah upload la sikit-sikit. Selamat sikit. Menyampah apa kena ciplak. Rasa nak menyepak pun ada. Letih apa cari idea, hoh!

Jadi siapa-siapa yang nak masuk, sila tinggalkan email dekat bawah ni. Aku malas nak cari email korang satu-satu. Siapa tak minat puisi tak apa. Tak payah masuk. Tempat terhad. Ada 90 readers saja lagi.

Ingat, daripada buat kerja menciplak, lebih baik jadi cleanar dekat sekolah. Dapat juga KWSP.

17 comments:

terrarosa said...

angkasabunga@yahoo.com

lepas ni kalau ada sesiapa ciplak aok punya sajak, cari keh


kehkehkeh....

Water Lily said...

Cari akak juga tau !

hahaha!

Rajuna said...

xrahsia7x kat yahu dot kom.

boleh? rizab satu tapak!

♣ haNie ♣ said...

misz.hanie@yahoo.com

dh..jgn nk mengada2 x invite keh..

rahimin idris said...

xjunax

macam kepala taik tulis alamat. aku kena taip balik ni. ingat nak copy n paste je. $#^$&#&^!!!

rahimin idris said...
This comment has been removed by the author.
Redz da Tsar said...

betheredz@yahoo.com.my

Sape ciplak aku boleh jadi peguam ko kat mahkamah...

Kalau ciplak ada citation ok tak? Contoh:
Rahimin Idris 2009, 'Kenangan Yang Terciplak', viewed on 24 Nov 2009, rahiminidris.blogspot.com

Hehe

bokbon said...

ibanez_5169@yahoo.com

Terima kaseeeehh..!

Fadh said...

fadhlur77@yahoo.com.my


engko klau xnok makan guna straw...reti2 laa add koi hehehe

lav said...

asz_oney@yahoo.com

crawai said...

crawaiska@yahoo.com

sapa ciplak sajak kita tanjak!

jo said...

panas nampaknya brader rahimin?
kih..kih..kih...

currypap.ayam@gmail.com

rahimin idris said...

jo,
cilakak. baru nak kasi!

Zaleha said...
This comment has been removed by the author.
dzul said...

dzulmohamad76@yahoo.com

FastRi said...

drsa@rocketmail.com

bereh boh

NorziatiMR said...

norziati@gmail.com