Monday, May 25, 2009

Siapa Tak Baca Sajak Aku Dalam Mingguan Malaysia Semalam, Malas Kawan!


Mingguan Malaysia 24/5/2009

31 comments:

yoshz said...

bagus pantun kau ni. nanti baca kat depan masa hari penyampaian hadiah ok?

rahimin idris said...

yoshz,
aku dah lama tunggu komen kau. hahahaha

terrarosa said...

keh pun baca mingguan, tapi baca kertas yg saiz kecik tu, patutlah tak ada sajak...

hik3

Dzulkarnain Mohamad said...

alipmikail belum baca..dia kabor suratkhabar kampung dia sold out sbb org berebut2 beli..

tasikmerah said...

min, aku baca.... tengok nama tu terus aku teringat kamu... nampak jerantut, pahang aku rasa betul lah sajak kamu tu...

:)

bagus min. aku suka.



.

Pipiyapong said...

Nanti keh kerat buat tampal kat motor keh. Oraitt?

jo said...

ehehe...
sodap sajak ekau ni...

mrblind said...

min..lu main orang dalam ke? hahaha

FarhanaLicious said...

huhu. dah lama saya x sentuh dan lihat surat khabar. T_T

INTAN RH said...

Semlm nak beli MM, dah sold out. Tp takpe, dah baca kat blog ni :)

Don Balon said...

Min,
ni koi potong dan tampal dari blog cakar rimau aok..
=======================
Koi pepagi lagi Dzul sms kata sajok aok masuk Mingguan..
Koi hajat nok beli jugek, tapi lama sangat beli barang dapor di tesco..
mengemeh rumoh..
petanc bawok budok kayuh basikey..
Tapi mujor aok paste kat sini..
boleh jugek koi baca tanpa perlu menumbanc ke Utusan Meloya.. :)

Tapi koi pahanc mesej aok tu..
Cuma koi tok pahanc sapa bapak tu..
=======================
Dan ini koi modify skek
===================
Kalau api hijau aku fikir bapak itu..
Hanya mahu api yanc lebih baik..
yang bersih bakarannya..
yang tak mencemar makanan dan susu hangat dengan jelaga hitam
yang selama ini
menjadi punca barah.. dan nanah..
yang mengikis pantat belanga dan pantat cerek menjadi hitam..
rapuh dan tidak berguna..

Don Balon said...

Kuikui.. boley kawan dok?

white. said...

cayalah..:)

Lae said...

bapak min..
baru baca sajak deme..kawe x beli surat kabor..baca online je...eerr dlm online ada ke?
so dah baca kat sini kira buleh kawan la yek..?

kuIna LadyInRed said...

tahniah...

sy baca kat blog tak baca kat suratkhabar..

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Sib baik aku memang kena baca benda alah tue selalu, makanya aku termasuk lagi dalam list kawan2. bila kawan nak blnja gulai ikan patin nih? Kat belah2 sanun dgr2 sedap sungguh!!

sultan said...

adoi... semalam aku ada lawan takraw. jangan risau, paper tu mesti ada kat rumah aku punye lah...

Che Sue said...

gua tak langgan mingguan malaysia bro..camno? camno?

S.YanaZ said...

cheq banggaaa...cheq banggaaa...
mmg cheq ada bacaaa...cheq tauuuu, takdak org laeennn aihhhhh...

;P

sonata anak kancil said...

sajak ni dibaca di sini ...ikut kawan.

terus terang jarang beli MM ...
kadang-kadang....

saya nak kawan lah....rajin2 lah kawan...jangan malas kawan!!!

suka baca puisi - tapi tak tahu makna!

Fadh said...

ha ha ha maaf laa koi mmg dah lame boikot MM dan akhbar yang sewaktu dengann yer...apapun tahniah bro...teruskan berkarya he he he

kecik said...

baru baca.

ahah

rahimin idris said...

Terrarosa,
Gi baca skang!

Dzul,
Apa la alip ni. Ada senaskah je ko jual kat kg dia. Hahaha

Tasik,
Kihkihkih.

Pipiyapong,
Boleh jadi presiden DPMP tak ke? Hahahaha

Jo,
Hihi

Mrblind,
Woi, mana ada! hahaha

Farhana,
Hui, kodi!

Intan,
Ah. Baca je. Takpe.

Don,
Boleh je. Hahaha

White,
Orait!

Lae,
Buleh je.

Kuina,
Terima kasih. Tak apa. Hehe

Lan,
Hahaha ikan patin ori? Ke sangkar?

Sultan,
Ah. Macam2 la ko ni. Hahaha

Che sue,
Ko baca je la kat sini. E, budak ni!

S.yanaz,
Hehehe

Sonata,
Ah. Kawan je. Aku ok je.

Fadh,
Apsal ko boikot? Hishamudin rais pun baca. kalau tak baca, cam ne dia boleh buat analisis? Hahaha

Kecik,
Hahaha baru nak baca paper semalam?

Fadh said...

aku boikot sbb aku dah meluat dan meloya...

bayan said...

saya di Melaka bersama ramai penulis mudan dan mapan ketika membaca sajak encik itu. Mahu ucap tahniah melalui hp, tak ada nombor pula. Mahu memuji melalui blog tidak berdaya kerana lap top sengaja ditinggalkan di KL. Apapun, teruskan menulis walaupun tidak berteman.

denanz said...

kak dehan tanya, ni sajak rahimin bloger tu ke?
gua cakap, ya la. dia la tu.
tahniah min.

ony said...

mendalam bunyik tu

Hartini Omar said...

min,
sajak kau ni aku boleh baca kat sinar pagi.. makan dalam ni..hehe

hebat! tahniah ya

rahimin idris said...

Bayan,
Terima kasih. Itulah yg keluar bila aku serius. aku tersengih-sengih bila baca balik. Dan aku dah tak boleh tulis balik macam tu lagi. Aku bukan serius sangat manusianya.

Abang nan,
Terima kasih. Tu la, dulu DB pernah rejek karya saya. Hahaha

Ony,
Sampai tulang hitam.

Tini,
Haha baca la. Kau nak pakai kat mana2 pun aku izinkan.

AMMOSHAM said...

pantut bunyi UMNO!

rahimin idris said...

ammosham,
kalau orang umno yang baca, dia akan bunyi pas pulak. apa orang umno tak main api? dalam sastera, politik aku tolak tepi. kalau ahmedinijad baca, dia kata bunyi amerika! hahaha