Friday, January 2, 2009

Perbarisan Tahun Baharu 2009

Pagi-pagi aku telefon Pak Cik. Suruh hantar crusher run. Hari esok nak tarik premix untuk resurfaces jalan masuk dan dataran kejat di SMK Setia Wangsa Kuala Lipis. Sabtu dan Ahad ada pendaftaran budak-budak baru masuk sekolah. Memang sesak.

“Kena buat hari ni juga pakcik. Esok pagi-pagi lori premix sampai tak dan!” aku memohon bantuan.

“Pak Cik nak tengok perbarisan ni. Tiap-tiap tahun kena tengok. Baru patriotik!” pak cik memberi alasan.

“Perbarisan jubor lembu la pak cik!”

Arghhh…Tahun baru pun kena kerja. Demi pembangunan Batu 2 khasnya, Kuala Lipis amnya dan Malaysia am-amnya..!!!

P/S: Selamat tahun baru 2009. aku tak sempat nak jawab komen. Sibuk pepalih weh dua hari dekat Kuala Lipis ni.



"Apa-apaan kau ini. Mahu angkat batu ka, angkat kereta? Goblok!"
"Deyyy, deyyy, deyyy. Dey, dia tengok kitaaaaa..."
"Ini kalu Rajnikan tengok...peh, makan jantung!"



"Ulamak, gear berapa ni? Tarak lepas naik busut!"

27 comments:

Dzulkarnain Mohamad said...

punya sibuknih. kalau jkr mintak report bergambar kau suh check kt blog je..haha

FarhanaLicious said...

kalo tak nak sibuk, meh kat jerteh neh.

Hidemichimomotani said...

kalau ada lebih premix kasi tau aku, leh tachap depan rumah! Xpe, aku compact dgn strekar je.

Hidemichimomotani said...

chup...sebelum kene kencing aku nak tanya dulu..new year ada perbarisan jugak ke? hmm..

cik yanhashim said...

abang tomi mana ada perbarisan new year. apara.

stu_comot said...

workers tuh sume kontrol je bile tau ade org amik gambar ek..encik rahimin nih mmg belia (masih belia kah kamu?) yg bersemangat waja bekerja (berblogging sbnrnye) di thn baru neh..=p

hajime said...

eh?
kat sane pun ade setiawangsa ek?
ingat kat gombak je..
=op

yoshz said...

oh bijak eh. org lain buat kerja panas2 ko rilek ambik gambar dari tempat teduh.

Rajuna said...

aku benci orang tak patriotik.
bencccccccccccccciiik!

kehkekeh

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

masyukkk tuuu

ammosham said...

bro, smk setiawangsa tu, aku pernah sekolah sekejap kat situ. kalau lama sekolah situ memang smk dan pekan batu dua sama kedai tapa bawah takluk aku.

zairi said...

lu ni sibuk ambik gambar je.x de la sibuk sangat.

Amaradona said...

ah,budak setiawangsa tu jangan manjakan sangat..perangai macam lu time sekolah juga.

tasikmerah said...

blanjer min... he he.

@t00neY r00neY® said...

ade gear ke mende alah nih?

Encik Bibir said...

kalau bley buat jln dpn rumah aku, byk sgt lobang akibat bas rapid kl lalu

saudagar gaRAM.. said...

perghhhh...

buat skolah..
saham tinggi beb wa cakap lu..
selagi skolah ni guna,selagi tu saham jalan..

antusabun said...

lu memang keje menurap jalan ke?

antusabun said...

biasalah. dah mati nanti barulah kita tak sibuk. kerja memang sampai mati.

hegira said...

ooo ok. sibuk tu bagus!

selamat awal tahun.

lubuksempoy said...

salam kunjung bro!

Suka Bebel said...

giler patriotik la aok ni.hehe...

slamat taun baru! eh, taun baru ada perbarisan ke?

yanhashim said...

woit
rindu!
sibuk benar!

FarahDiana said...

uih....

skolah koi nie...
huhuu,....
rindu pulak kt skola...

aok punye pasal la nie.....
huhu.........

Hartini Omar said...

min, lama tak jenguk laman kamu.. ah, sama juga kita. kamu sesibuk aku.. selamat tahun baru, min

rahimin idris said...

Dzul,
Haha payment pun guna blog.

Farhana,
Wat menda sana? Ngurat ko ek? Haha

Momotani,
Mana ada! pak cik tu kuat melawak bodo! Dia nak gi tengok lembu dia hari tu!

Yan,
Ada. hari tu orang berbaris kutip naik black maria! Haha

Stu comot,
Mana ada rajin bloging sekarang. Malas ni. Haha

Hajime,
Haah. Dulu aku pun pelik. Haha

Yoshz,
Itu aku guna timer. Aku ada kat tempat panas tu! tapi tak enterframe la. Haha

Rajuna,
Hahaha lempang kang!

Akupentoi,
Masyuk menda. Kerja tu. kena la wat.

Ammosham,
Hah, kedai tapa tu keh bengang. Asal kena the tarik je, sakit perut!

Zairi,
Woi, tu kira sibuk la tu. haha

Amaradona,
Cilakak. Gua mana sekolah. gua memondok dulu!

Tasikmerah,
Haha belanje mende? Safari night? Haha

Tooney,
Ada la. Tak ada mana nak jalan. Gear box. Haha

Bibir,
Woit, tu luar kawasan. Nanti orang dbkl marah. Suruh yoshz! haha

Saudagar garam,
Itu la. ASB lu tahun ni banyak untung? Haha

Antusabun,
Mati nanti sibuk menjawab la!

Alina,
Haha memang sibuk sikit. Aku penat.

Selamat tahun baru gak.

Lubuksempoy,
Salam lubuk!

Sukabebel,
Mana ada. pengakap pun cuti! Haha

Yan,
Ah, aok neh. Rindu sokmo. Cubit kang! Haha

Tini,
Selamat tahun baru juga. La, ko pun sibuk? Bagus. Sibuk tu bagus. Tanda kita hidup!

alerts said...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold