Tuesday, December 23, 2008

Mungkin Entri Terakhir Untuk Tahun Hijrah Ini.

(Belum Ada Judul)

Ketika kau potong-potong lidah kami
Anjing-anjing di kakimu melenking-lengking
Mengangguk-anggukkan kepala
Mengodek-godekkan ekor
Tapi sejarahlah yang berdarah.

Sungguh suatu masa nanti
Apabila anak-anak kami jadi bisu
Dan terpaksa meminta-minta
Dengan lidah orang lain
Kehinaanlah yang akan terjunjung di kepala mereka.

Tapi aku mohon kau umur panjang
Kalau boleh jangan mati-mati
Agar bila anjing-anjing kau telah mampos semuanya
Bolehlah aku lastik kepala takukmu!!!!!!




Amacam, sajak ni boleh lepas media cetak mainstream tak? HA HA

Nasi Tambah: Selamat tahun baharu Hijrah. Kalau Rock sangat pun, sayangilah agama, bahasa dan budaya kita. Bak kata Max Cavalera (soulfly, x-sepultura), “selepas merantau buat tour ke seluruh dunia, baharulah saya sedar, negara dan budaya saya sendirilah (Brazil) yang paling indah!”. Tapi dengan berkata begitu Max Cavalera tak di kira rasis pun!

UPDATED: Qaseh cakap tulisan aku kasar. Kasar ke? SHIT lagi dahsyat la Qaseh. Maaf, aku dah malas nak edit. HA HA

32 comments:

StingRay said...

HEHE...brazil?

Qaseh.Darwisy said...

kasarnya..

rahimin idris said...

SingRay,
haha. entahlah. aku dari dulu minat sangat max cavalera tu. sebelum zaman chaos AD lagi aku dah minat.

Qaseh,
tak ada la kasar sangat. nak aku tulis semula ke? malas la. haha

tasikmerah said...

tak payah tulis semula min. nnti tak asli.

he he.

.

darkk25 said...

ah, selamat maal hijrah.

Che Sue said...

meri krismas!

(giler tak hadhari aku! hahahah!)

hajime said...

aah la...
kasarla...
menci!

sultan said...

bak sini la aku tolong edit ayat last tu...

bolehlah aku tikam, potong, kerat, kelar dan hiris-hiris kepala takukmu...

haha... amacam min. ada bakat x aku. aku pun br blajo ni. bg la dorongan skit...

Water Lily said...

Woo..akak rasa puisi lu ni kena gam bro. Lirik lagu uztaz tu pun kena gam..

DarabDua said...

sedap dah ni. toksah nk tukau2.
heh!

Dzulkarnain Mohamad said...

haha,
owh, kau nak tunggu dia sampai jadi anjing tak bertuan..
opss tuan tak beranjing..

Pok Li said...

Salam Hijrah dan Tahun Baru.

@t00neY r00neY® said...

kasar?
maseh belh diterima..ade yg lebey kasar dr ini

poyotito's said...

lastik tak ngam sangat gua rasa.
ikat dengan getah pastu gantung kat pokok

baru padu

Don Balon said...

kebetulan koi tengoh layan Chaos AD dengan Symptom of the Universe lagu cover dalam N.I.B tribute to black sabbath...
keje malam..kena la tahan mata sket..
Max la jadi cafein koi hehe

hegira said...

pada aku ini best. pada aku ini tak kasar. pada aku sajak ada lesen. lesen puisi. pada aku ini kebebasan berfikir yang tidak mutlak. pada aku, lantaklah.

yoshz said...

ala...tuhan pun mencarut.

-nik aziz

alif-mikail said...

great one!

ni kena tepek merata-2!

baru kenal ISA Samad..

Hidemichimomotani said...

Anjing-anjing lama mampus akan diganti dgn anjing-anjing yg baru, kecuali tiada kuasa lagi nak bela anjing atau pun anjing-anjing tak berminat lagi berada di bawah naungannya.

FarhanaLicious said...

lengking lengking?
apa tu?

KARKADEWA said...

judul "penindasan kepala anjing" mungkin...

ah...
byk sgt anjing...
tekak mula terase mual...

Suka Bebel said...

sangat bagus ditujukan buat bajingan yahudi dan amarika.nasib baik bush tu kena baling kasut je, kalau aku yang buat memang baling ngan tahik la paling kurang pun.hehe


selamat tahun baru hijrah bro!

seluksaku said...

selamat menyambut maal hijrah..

kuIna Jentayutiara said...

kasar tp sesuai...

salam maal hijrah

Hanim said...

Tak rasa kasar pon, rasa sangat sesuweii!!

Selamat Tahun Baru

Radius.F said...

aku nak ambik buat lirik boleh?
haha

Faizal Zakaria's Blog said...
This comment has been removed by the author.
Faizal Zakaria's Blog said...

selamat menyambut maal hijrah :-)











(( Renungkan )) Ke Mana Kita Mahu Pergi?
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com
Forum Generasi Muda
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Pakatan Antara Parti Lawan Tidak Kekal
http://pro-faizal.blogspot.com

Rajuna said...

owyeargh
kebinatangan akan berterusan selagi kebabian menguasai kepimpinan bercorak anjing terus membelenggu.

mrblind said...

ada can masuk ISA ni..

rahimin idris said...

Tasikmerah,
Tak rajin menulis sekarang ni kak! Haha

Dark,
Selamat.

Che sue,
Ko memang. Aku pun tak hadhari. Haha

Hajime,
Ala, sikit je!

Sultan,
Haha hentam je tan.

Waterliliy,
Tu la. Cakap sikit gam! Kerja kilang gam kot.

Darabdua,
Woi, ini pun sedap? Haha

Dzul,
Haha aku boring betul ngan diorang!

Pokli,
Salam juga!

Tooney,
AS tu lagi kasar.

Poyotitos,
Chop je ngan chop sawit tu!

Don balon,
Haha gila best diorang tu.

Alina,
Hah, aku dah lama nak marah2 sebenarnya. Haha

Yoshz,
Tuhan boleh buat apa saja. Aku tak bley la. Haha

Alif,
Woi!

Momotani,
Memang la. Kadang2 malas nak piker.

Farhanaa,
Nyalak weh.

Karkadewa,
Haha, anjing buruk kepala.

Sukabebel,
Selamat pengantin baru! haha

Seluksaku,
Selamat!

Kuina,
Salam! Semoga sukses.

Hanim,
Selamat. Semoga berjaya dalam hidup.

Radius.F
Ambik je. Haha

Faizal.
Ok. Salam maal hijrah. Dari tuhan kita datang, kepada dia kita kembali.

Rajuna,
Kau rasa apa yang aku rasa?

Edi,
Woi, jangan la!

superior said...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk