Thursday, November 13, 2008

Dari Jerantut Ke Jalan Lain Ke Surege...

Sesekali layan live band syok juga. Tak sedar kaki aku mengetik-ngetik tadi tengok. Macam Gerhana Ska Cinta pun ada. Tapi mereka main lagu March. Besemangat benar-benar.

Masa sekolah dulu Cikgu Ramli suruh aku masuk Brass Band haram aku tak ingin. Dia boleh la, guna tangan dengan tongkat sakti Harry Potter tu saja. Budak kecil pun boleh tangan menerawang turun naik macam tu.

Brass Band? Kalau main bass six string macam John Myung tu tak apa la juga. Nak juga aku. Apa kejadah suruh tiup menatang yang berpusing-pusing macam siput apa nama tu entah. Mau terjelir lidah!


"Bon Voyage Man. Good Luck!!!!!"
"Woi!"

36 comments:

k.e.r.i. said...

selamat jalan ya pak!

alif-mikail said...

iye.. bon voyage!

weh! hahahaa

mrblind said...

live band cina mati ke min..hahahaha.

Anonymous said...

eleh...tu pn nk kecoh..
aku pn tgk td..hehehe..

Ojie said...

ke surege?
hehehe

farhanaLicious said...

heheh. apa yang kaler pink tu?

sultan said...

bukan terjelir je lidah. dah naik termuntah aku tgk bekas2 air liur sape ntah kat menatang yg berpusing2 mcm siput apa nama tu ntah...

Kikuri said...

Aik??? Band cina mati pon kau layan? Borink sangat la tu!

tasikmerah said...

hahahahaha.... lu joget2 tak?

ha ha.

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Ada org suka layan band cina mati, masing2 punyer minat takleh halang. Asalkan ... ENJOY!!!

p/s: tapi gua tak layan beb! Sumpah.

Dzulkarnain Mohamad said...

lim ah cap ke dalam van tu?

Umie said...

la..apahal ko tak record...bole buat minus one pi ujibakat AF...muahahahaha

Che Sue said...

ko tak join ke grup nages diaorg...buley wat duit wehh! hahahha!

John Doe said...

ni bukan live band..
death band

yanhashim said...

masa mula-mula baca. saya terfikir.
dalam sibuk-2 abang tommy ni, sempat juga dia tengok live band perform. mungkin masa dia lunch kot. band tu perform kat kedai makan. sekali tengok gambar. aduh. isu sensitip nih. nanti kena isa. hahaha

o-y-e-t-t said...

isk....ade live band tuhhh

poyotito's said...

ini la orang panggil kugiran

ke bukan?

maza said...

aku kekadang semaca ko juga! Sbb bagi aku ritmanya begitu berseni,,,

bukan calang2 org yg mampu menahan bingitnya chime bell bila ditamparkan. Perlukan ilmu hikmat setiawan dewa pedang ke 10!

hahahahha

Redzwan Abdullah said...

mcm2 la ko min...
band black parade pon nk join tgk gak?

manje said...

ni marching g kubur ke bro???

Fiziy said...

perarakan merdeka ke tu..? HAHA aku gurau2 kasar je.

en_me said...

salammmz jumaat bro..

zairi said...

ko pegi dekat2 kat dahi diorang,ko kasi jotos satu kali.cakap kat diorang skang ni zaman indie.

DarabDua said...

gua syak lu tak berapa seswai seksyen band mengeband nih,
apa kata lu cuba seksyen tarian poco poco. kena bai!
haha~

apek terror said...

oh yea ker g syurga lalu jerantut ker?

padelkopak said...

ni mcm perarakan cina mampos je!betol x?

Facet said...

Wah minat DT ke min. Progresif-nya diri mu.

@tune® said...

darabdua sure slau wat poco² ngan akasia(makcik²)...lu leh arr blaja ngan die...gantikan dgn brass band or live band

Rajuna said...

peh
selalu ke pegi gig grindcore macam ni?

KARKADEWA said...

gua penah folow live band ni..
best wo...
jln kaki smpi kubo..
bpk mampos jauh...

Radius.F said...

mcm kat bandar lama jerantut je..
yeke? dah 8 tahun aku tak gi jerantut

seluksaku said...

kekanan hormat!!!

Suka Bebel said...

memang live punya band tapi ada anggota band tersebut yang dah tak bernyawa.hehe

rahimin idris said...

Keri,
Selamat menda cenggitu. Haha

Alif,
Hahaha

Mrblind,
Haah. Hahaha

Anoy,
Tengok juga? Tengok la!

Ojie,
Entah. Nasib dia la. Haha

Farhana,
Entah. Pelik aku tengok. Segan nak tanya. Hehe

Sultan,
Sipotfon nama dia.

Kikure,
Gila boring. Dah 3 hari berkhemah tu!

Tasikmerah,
Joget juga. Sikit2. hahaha

Rozlan,
Dah lalu depan ofis. Semua orang tengok. Mat salleh snap foto lagi. Hehe

Dzul,
Bukan. Sape tah. Tuan punya kim joo.

Umie,
Ada rekod. Nak beli? Haha

Che sue,
Sekali nangis RM10. hehe

John doe,
Dulu. Skang dah white metal!

Yan,
Hahaha ini jarang ada ni.

Oyett,
Ko nanti jangan buat tau. Haha

Poyotitos,
Kugiran tu akronim kumpulan gitar rancak. Mana ada gitar.

Maza,
Ha, tau pun. Pernah join?

Redz,
Hahaha ok apa ni.

Manja,
Haah. Hahaha

Fiziy,
Lantak ko la. Hahaha

En me,
Salam. Tapi hari ni senin.

Zairi,
Woi, kau nak suruh aku kena kuntau?

Darandua,
Woi, poco2 lagi susah step dia. Macam nak berperang!

Apek,
Syurga ada di mana2 kalau Tuhan nak bagi. Kat akhirat nanti yang abadi. Orang baik2 dapat la.

Padel,
Betol!

Facet,
Minat juga. Diorang memang progresif walaupun tak glam sangat.

Rajuna,
Tak selalu dah. Dulu lagu bawah 30 saat memang fenomena.

Karkadewa,
La, kawan cina lu ada mati ke?

Radius.F,
Haah. Bandar lama tu.

Seluksaku,
Hahaha

Sukabebel,
Harap dia terhibur! Hahaha

Fadh said...

aku selalu tengok band cina mati dari kecik lagi...bagi aku dari hidup sampai ke mati tak abis2 nyusahkan org...banyangkan tahap ke'jam'man bila diorg berarak tengah2 jalan...nak jer aku langgar semua bagi mampus...puas hati aku.

shahril mohammad said...

si mati tu mesti orang penting. jalan kaki ramai-ramai lepas hujan pulak tu.