Thursday, September 11, 2008

Red Alert Bro!

“Tolong ambil cermin jap Mie.”
Aku sedang membaringkan tubuh di rumah seorang kawan. Melayan TV entah cerita apa. Tiba-tiba saja ada permintaan kecemasan. Gangguan siaran dari Wadee.
“Woi, apahal ko ni? Ha. Ha!” aku unjuk cermin muka yang dah lama bahagia di dinding tu sambil gelak.
“Macamana dia boleh tepat cam ni ha?” Waddee tanya.
“Laaaa…mana aku tau. Pergi je la basuh nu. Nak belek menda lagi. Nak buak analisis ke? Ha. Ha!” aku gelak lagi.
“Ni. Ajaib ni tau tak? Biasa sipi-sipi je dia tembak. Kali ni cekap betul. Target sempit pun dia boleh aim. Ajaib ni. Dari skuard mana ni? Tanya ke Boris?”
“Dah, dah, dah. Pergi je basuh nu Dee. Tah hapa hapa la ko ni. Ha. Ha!”
Wadee pun bangun perlahan-lahan menuju sinki dengan cermin di tangan untuk membasuh tahi cicak yang jatuh tepat-tapat antara lubang hidung dan bibirnya. Boleh pula tu dia ajak aku belek-belek dekat seminit!

23 comments:

Qaseh.Darwisy said...

keh keh keh...mesti da lama cicak tu aim kat c2..haha..

♥~ir@~♥ said...

hehehe,,,sian kawan ko tuh,,jadi sasaran

akumasihdisini said...

memang terrer cicak tue...boleh jadi sharpshooter tue...tak pun hantar bertanding wakil Malaysia ke olimpik...acara menembak ke memanah ke...tentu dapat pingat emas...jimat kos...bagi makan ulat jer...

Ojie said...

kwn ko sungguh xsenonoh la tunggu sampai seminit..

Dzulkarnain Mohamad said...

cicak tu masuk skuadron apa dulu? entah2 dia penah ikut misi PBB..

hajime said...

sniper tu...
dem...

S.YanaZ said...

Choi...!!!

ira said...

cecak tu leh men paintball la..

yoshz said...

Cicak memanah olimpik.confirm.

sultan said...

sape suro dia dok bwh cicak yg nk berak. kn dah kena...

Redzwan Abdullah said...

boris reporting....
Takde game lain ke min?:

zubeid said...

taik cicak ade bau knn...ishk... kalo aku da x slera mkn da...

manje said...

salam

hehe mcm2 karenah cicak ni... suke2 dia aje nak lepas kat mane2...

aku_yanhashim said...

hari ni semua entri berkaitan ngan cicak.
adeh
ehe. ;)

Marjerin said...

hahahah. bikin suspen.

poyotito's said...

itu sniper punya skuad tu..

Don Balon said...

Min,
Ni ada connection dengan cicak satria Dzul ni gamoknyer..

Radius.F said...

patut cicak ni yang berlakon filem cicakman.. hehehe

l.i.f.e said...

aahhh ni apahal masing2 citer sama je pasal cicak ni?

cicak tu dah mahir main dart kot..sharp shooter tu :))

Redzwan Abdullah said...

Cicak dan Boris?
Redz Alert dan Red Alert: Yuri Revenge?
Apa kaitan?
Boris: Skuad Elit Soviet...
Redz: Skuad Elit Malaysia...
hahaha...
Ape aku carut nie?
Hoh...
Min, cube try main game tue, bapak best...
Nak jadi PM jerantut kena ada strategi, jadi game tue la yg terbaik...

Zakiyah said...

hmm...lama dah aku tak tingok cicak secara live..

Kikuri-hime said...

iyeekkk!

rahimin idris said...

Qasesh,
Hahaha entah la. Cicak memang celaka la haha

Ira,
Mujur bukan aku. Kan ira kan?

Akumasihdisini,
Tu la. Lepas tu bagi pingat ‘Datuk’ kat cicak tu!

Ojie,
Bukan tak senonoh. Dia teliti tu hihi

Dzul,
Tak tau la. Cicak rukuntetangga je kot. Hah, RELA! Haha

Hajime,
Hah, betul la tu. ala, mesti ko pun pernah kena banyak das!

s.yanaz,
woi, raya pun blum dah kung hei fatt choi!

Ira,
Boleh sangat. Kategori cicak jemputan!

Yoshz,
Tak confirm lagi. Mungkin paralimpik. Sebab ekor dia cacat!

Sultan,
Masa duk situ cicak tu tak ada. sape suh cicak tu datang situ? Haha

Wan,
Hah, tu la. Cilakak. Pantang lepa. Habis infantry hahaha
Ada. game flo dinner two. Nak ke? Hahaha

Zubeid,
Memang la ada bau. Pergi la basuh. Bila lapo senang nak makan! Hahaha

Manje,
Tu la. Kadang2 dia terjun terus atas kita hahaha

Yan_hasihm,
Kebetulan kot. Iye. Tak plan pun. Haha

Marjerin,
Woit, saspen ka? Haha

Poyotitos,
Haah, dari kem RAMD Mentakab! Haha

Don balon,
Hahaha takde. Post gua publish dulu.

Radius.F
Hahaha murah sikit bajet kan…

Life,
Kebetulan la.
Mana ada. dia biasa kena lastik. Tu dapat curi skill tu. hahaha

Wan,
Hah, selalu main la ni hahaha

Kiyah,
Aik, kat umah takde cicak ke?

Kikure-hime,
Hahahahaha lek la. Biasa je la!