Thursday, August 21, 2008

Sesekali Layan Radiohead

Antara radio yang pernah aku tak minat ialah Era. Sebabnya? Berlambak sangat iklan selain DJ yang suka merapu dan bersepah sangat lagu Indon yang lembik-lembik lagi stereotaip. Sebagai pilihan, saja-saja petang tu aku nak layan Asyik FM. Kena pula kalau DJ Uncle yang ke udara.

DJ Uncle ni kalau putar lagu ganas-ganas juga. Muzik latar pun ganas. Selalunya lagu Cromok la. Kelakar pun boleh tahan beliau ni. Semua pemanggil memang beliau layan. Ada seorang pemanggil tu betul-betul buat gelak aku meletup.

DJ UncleOK. Ada panggilan masuk. Kita terima satu panggilan dulu ya. OK, siapa yang buat panggilan ni?

PemanggilO, saya ni.

DJ UncleSaya tu siapa?

PemanggilOrang!

DJ UncleYe la, orang. Siapa nama orang tu?

Pemanggil – (meletakkan gagang)

Macam tu punya pemanggil pun ada?

37 comments:

Qaseh.Darwisy said...

orang minyak kot bro...tersipu malu nk kenalkan nama dia..begitu sopam sekali..heh..

zubeid said...

brader Orang tu salah nombor la..
aku da biase cmtu..

yoshz said...

Tu kawan aku la!!
nama dia mohd orang shah bin kamaruzaman. dia budak masjid tanah.

(ko dah start mogok ker? makin pendek entri...hehehe. takpe kita raptai mogok dulu)

sultan said...

entah2 org tu..... aku...

eh... bukan2...

saat omar said...

layan ah Klasik FM :)takde iklan dan lagu semua fun...

rahimin idris said...

qaseh,
haha orang asli la kot. mereka memang pemalu sikit.

zubeid,
tak mungkin. dia panik kot. haha

yoshz,
ko ada kawan nama macam tu? teruknya bapak dia! hahaha
(hahaha ko nak mogok sekali? aku dah rasa jemu berblog hari-hari bai.)

sultan,
mengaku saja la!

saat omar,
dengar juga. suka lagu ahmad jais..

Kikuri-hime said...

Jiran aku masa aku duk pasir gudang tu.... aku rase dia penah wat kije tu. mase tu suara dia serak.. Dia pompuan tp suara dia time tu cam jantan. Dia SEMPO!!

rahimin idris said...

kikure-hime,
hahaha mana boleh guna word sempo sesuka hati cikgu. tahap teruk dah kalau macam tu. hahaha

man_helang said...

huh...saja nak buang duit tu...takpun nak suh dj tu call dia blk...ahhh aku pun bosan gak ah...time ade ide ade jek...kalau takde hantuk pale kat dinding pun tak kuar,,,darah kuar a...

puterabumi said...

Aku suka KLFM

Radius.F said...

huu..layan radio org asli yek aok?
kawan penah kena, ada budak telefon rumah kawan..ada ke boleh dia tanya "best tak jadi anak abu?". naseb baik dpt cari budak tu. kena la pukul sepam dua..

**kawan ingat aok nak cite pasal kumpulan radiohed.

l.i.f.e said...

masa dia telefon tu ada pertandingan tak? ala2 yg ada hadiah tu? pemanggil ke 8 ke...selalu betul radio sekarang buat gitu

I'M A CREEP!
I'M A WIERDO!

lalalalalalala :-"

Kikuri-hime said...

l.i.f.e.,
Perghh!!! teringat kenangan lama.. lagu tu hit time aku kat matrik PPP/ITM seksyen 17...

S.YanaZ said...

Bro.,
gua penah ada cita2 nk jadi deejay Radio.
Mungkin elok tak dimakbulkan sbb dlm kes2 sebegini gua akan jwb;

"Yea laa org takkan babi pulokk!"

Huh!

Don Balon said...

Min,
Mekasih..
aok bagi koi idea untuk entrada seterusnya..hehe

denanz said...

peergh ... cromok. skrg gua tengah layan lagu another you.

denanz said...

peergh ... cromok. skrg gua tengah layan lagu another you.

Rahimin Idris said...

manhelang,
hahaha sampai hantuk dinding kat kepala!

puterabumi,
tempat aku tak ada signal klfm.

radius.f,
hahaha layan je. aku pernah juga kena tanya 'siapa ni'? aku cakap aku micheal jackson je haha.
radiohead best la. aku rasa coldplay tiru dia melampau-lampau la! aku tak suka coldplay!

life,
tak ada. orang asli tu! haha

s.yanaz,
ko jadi dj dave dah la! haha

don balon,
sama2. bayar honorarium sikit! haha

bro denanz,
dalam kereta tadi gua layan satu album penuh betol! haha

Marjerin said...

kesian itu pemanggil.

alif-mikail said...

NORAhimin..
heh! koi pun pernah buek macam tu.. sebab dail2 tak pernah dpt.. sekali tu dapat haru...

Sultan..
heh! aok ngaku je la.. bukan DJ tu kenal pun.. ha ha hampeh..

Dzulkarnain Mohamad said...

nak kata orang-orang bukan..
chucky kot..

alif-mikail said...

Bro rahimin..
Dalam diam² sudah pasang 2 aaaa

rahimin idris said...

marjerin,
haha anak sapa ntah tu.

aliff,
ntah2 ko tak?

dzul,
ntah2 BORANG tak?hihi

aliff,
dua apa?

♥ira♥ said...

agaknya nama orang tu saya,,hehee

rahimin idris said...

ira,
lama betol kau hilang? dah menikah ke? haha

alif-mikail said...

bro rahimin..
ada lagi dialog tu..

Dj : Orang tu siapa?
Pemanggil : Orang tu saya.
DJ : Saya tu SIAPA?
Pemanggil : Awak seorang DJ!!
DJ : (Siap balik rumah makan nasi goreng dgn kicap)

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

bro, dia nervous + malu + teruja kot hehehe..

Penny G. Samsa said...

Mungkin, dia adalah si Android yang Paranoid? Cuma nak lepaskan sesuatu yang misteri.

Hehe.

kikiEy said...

ey,sebenarnya,

akulah si pemanggil 2.

Rajuna said...

hahaha...
kat tempat aku ada BEST104
ada acara berpantun
lagila macam haram
segala macam hantu punya pantun pun ada.

yosh
jum kita merajuk ramai2..sempena ramadan. blog kite semua banyak umpat dan cela haha.kan rahimin kan?

aRe You? said...

bwahaha :))
i rase tu wrong number..
die nk call mimi tp tetibe dj lak angkat :P

Danielle_Corleone said...

hahaha! dier malu-malu la tu.

poyotito's said...

layan pahangFM la wei..
nina nina nina makwe koi
hahah

rahimin idris said...

Aliff,
Ko jangan nak tambah2 haaaa…

Donutmanis,
Dia reti beberapa perkataan tu je kot! Hahaha

Penny g samsa,
Hahaha macam pernah dengar je nama tu. blogger ke?

Kikie,
Hahaha sila buat akuan bersumpah! Hahaha

Rajuna,
Hahaha pukul seploh malam aku on la best 104. dengar keroncong emas!

Areyou,
Maksud kau, itu yoshz? Hahahaha

Danielle,
Hahaha bukan nampak muka pun!

Poyotitos,
Hoh, tu lagu faveret orang kampong kita tu. lagu kenduri kawen! Hahahaha

akumasihdisini said...

asyik fm??tak sangka plak koi awok layan asuik fm...koi pun selalu gak dengar...klau kak nab akin...memang tak penah miss...aku kenal sesangat ngan kak nab nie...dan baru tadi dj busu ngah anta anak dia daftar sekolah aku...keta aku siap ada stiker asyik fm lagi...

Aku Yang Weird said...

Saya tak suka dengar ERA bila Linda Onn on air.. Geli geleman dengar dia sebut EXCLUSIVE = EXCLUZIF!! nak sylo pun biar bertempat mek oii!!! SIVE bunyinya SIF.. BUKAN ZIF! phewww.. tak boleh blah! Lagi sorang.. si mat poyo Reza tu.. ewwww.. cannot go lah!
Ampun tuan tanah!

rahimin idris said...

akumasihdisini,
hahaha yang bagus2 aku layan je. janji kelakar!

akuyangweird,
ah, mereka memang perasan. aku ingat dah setahun lebih aku tak layan era haha.